Mityba

Kokosiniai blynai – norintiems skaniai ir sveikai! (Receptas)

Publikuotas 2016 9 vasario views 37866
Kokosiniai blynai

Prašom blynų, ir kuo daugiau! Šiandien siūlome išbandyti blynus, kurie visa galva pranašesni už kitus dėl daugelio priežasčių:

  • Įprastus ingredientus su daug angliavandenių keičia kokosų produktai, kuriuose gausu baltymų. Jūsų kūno linijoms tai daug draugiškesnis variantas;
  • Kokosų miltuose net 58% daugiau skaidulų nei įprastuose miltuose. Šios skaidulos padeda kontroliuoti gliukozės kiekį kraujyje. Kokosų miltų nereikia daug,nes jie sugeria daug drėgmės;
  • Kokosuose esantys mineralai stiprina neuronų veiklą, tad teigiamai veikia smegenis;
  • Naudojamas sveikesnis kokosų aliejus, kuris turi daugybę naudingų savybių;
  • Kokosų blynais gardžiuotis gali ir netoleruojantys gliuteno ar laktozės;
  • Jokio cukraus, bet vistiek puikus ir džiuginantis skonis dėka medaus!
  • Tai bus originaliausi ir skaniausi šiandien ragauti blynai!

Jums reikės (maždaug 12 blynų):

  • 110 g kokosų miltų (Jų galima pasigaminti kokoso drožles sumalus kavamalėje. Malkite pulsuojančiai, kad drožlės neįkaistų);
  • ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 3 valgomųjų šaukštų kokosų aliejaus;
  • 1 v. š. medaus;
  • 3 didelių kiaušinių;
  • 80 ml (5 v.š.) migdolų arba kokosų pieno;
  • keli lašai migdolų, vanilės esencijos (pagal skonį, jei pageidaujate);
  • 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • žiupsnelis druskos;

Paruošimas:

  1. Dubenėlyje sumaišykite kokosų miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame dubenyje kokosų aliejų ir medų maišykite, kol pasidarys vientisa, skystoka masė (nieko tokio, jeigu lieka keli aliejaus gabaliukai). Po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius (jie turi būti kambario temperatūros). Supilkite pieną, įlašinkite migdolų ir/arba vanilės esencijos, sudėkite citrinos žievelę.
  3. Suberkite sausus ingredientus ir pamaišykite.Stenkitės tešlos nepermaišyti, antraip blynai nebus purūs.
  4. Ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite šaukštą kokosų aliejaus ir jame kepkite blynus. Apverskite po 2-3 minučių – patikrinę, kad apačia įgavo rusvą atspalvį. Kitą pusę pakepkite dar 1-2 minutes.
  5. Patiekite su norimais pagardais (vaisiais, uogomis, kokosu, medumi) ir mėgaukitės!

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 1928
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 1258
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 1442

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 721
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 966