Kodėl jūsų virti ryžiai nebūna birūs, o daržovės praranda spalvą ir skonį? Galbūt todėl, kad dar neišbandėte šių mažų gudrybių, kuriomis šeimininkės naudojasi jau metų metus. Atskleidžiame paslaptis, kurios palengvins ir pagerins maisto gaminimą.
Kad kiaušinienė būtų puri, vienam puodeliui kiaušinių įpilkite 2 šaukštus šalto vandens ir gerai išplakite.
Norint traškių ir apskrudusių bulvyčių, supjaustytus bulvių šiaudelius pamerkite į šaltą vandenį, kad nusiplautų krakmolas, kuris jas sulipina.
Kiaušinių plakimas: baltymai greičiau suformuoja standžias putas, jeigu prieš tai juos atšaldote ir pridedate šiek tiek rūgštelės (pvz. citrinos sulčių), o tryniai mėgsta šilumą ir cukrų.
Jeigu reikia pakaitinti pieną, darykite tai ant vidutinės ugnies puode, kurį prieš tai išskalavote šaltu vandeniu.
Baigdami kepti mėsą orkaitėje, patepkite ją medumi, kad gautumėte traškią plutelę.
Prieš virimą nuplaukite kiaušinius šaltu vandeniu, kad virdami nesutrūkinėtų.
Ryžiai bus birūs, jeigu prieš virimą juos pusvalandžiui pamerksite į šaltą vandenį.
Jeigu nuvyto krapai ar petražolės, palaikykite juos vandenyje su trupučiu acto.
Daržovės išverda skaniau, jeigu dedate jas į verdantį vandenį. Tuo tarpu sriuba bus gardesnė, jeigu daržoves sudėsite į šaltą vandenį ir užvirsite.
Svogūnai bus mažiau kartūs ir žymiai skanesni, jeigu supjaustytus perliesite karštu vandeniu.
Pabaigai – vienas papildomas smagus triukas! Ar teko bandyti?