Vietoj keptos mėsos stalo viduryje gali puikuotis taip pat gardžiai apskrudusi, kepta žiedinio kopūsto galva. Kadangi daržovė nėra kaloringa, ją galima gardinti įvairiais padažais. Tai įvertino ir virtuvės šefai visame pasaulyje: toks patiekalas randamas net restoranų valgiaraščiuose Prancūzijoje. Pateikiame receptą, kuriame žiedinis kopūstas yra pagrindinis ingredientas!
Žiedinius kopūstus pamėgom kaip garnyrą arba salotas praturtinantį ingredientą. Pasak aplinkosaugininkų, tai viena mažiausiai pesticidais purškiamų daržovių, tad neapsiriksite ją pirkdami. Be to, priešingai nei jo pusbrolis brokolis, žiedinis kopūstas turi kur kas labiau visiems patinkantį skonį. Galiausiai, žiūrint į faktą, kad 100 g žiedinio kopūsto turi vos 25 kalorijas, pradedi galvoti – ar iš šios daržvės išeitų ne tik garnyras, bet ir pagrindinis patiekalas, kurio prisivalgyti galima į valias? Atsakymas – taip!
Jums reikės:
Paruošimas:
Išbandykite kitokius padažus keptam žiediniam kopūstui pagardinti: baltą padažą, sūrio padažą, pesto ir riešutų derinį. Nepabijokite paeksperimentuoti!