Mityba

7 maisto produktai, padedantys sumažinti celiulito požymius

Publikuotas 2016 kovo 29 views 12401
7 maisto produktai, padedantys sumažinti celiulito požymius

Vietoj riebių ir kaloringų užkandžių, įtraukite šiuos produktus į savo mitybos racioną, jeigu siekiate lygios, sveikai atrodančios odos.

Dauguma moterų puikiai žino, kas yra celiulitas, ir norėtų jo išvengti arba kaip įmanoma labiau sumažinti. Dėl poodiniame riebalų sluoksnyje atsiradusių struktūrinių pakitimų, oda tampa nelygi, susidaro duobutės, paprastai matomos ant klubų, šlaunų, sėdmenų ir viršutinės rankų dalies. Tos, kurios gali džiaugtis sėkmės istorijomis kovojant su celiulitu, kaip pagrindinius joms padėjusius veiksnius įvardija mitybą ir sportą. 

  1. Lašiša

Lašiša – tikras lobis ir vitaminų šaltinis, gausus antioksidantų, skaidančių riebalų ląsteles. Omega 3 riebalų rūgštys, esančios lašišoje, sumažina apetitą, skatina jėgų atgavimą ir stiprina odos audinius. Tai sumažina susikaupusius nešvarumus ir toksinus kraujagyslėse bei pagerina kraujo apytaką.

  1. Saulėgrąžų sėklos

Tai vitamino E, kalio ir cinko šaltinis. Saulėgrąžų sėklos turi vitamino B6, padedančio metabolizuoti baltymus, stiprinančio ir atkuriančio jungiamąjį audinį. Šis vitaminas iš organizmo pašalina perteklinį vandenį ir išsipūtimo jausmą – priežastį, dėl kurios celiulitas tampa dar labiau matomas.

  1. Aitrioji paprika ir Kajeno pipirai

Pradėkite vartoti aštriuosius padažus! Paprikose ir pipiruose esantis vitaminas B6 atkuria ir sustiprina jungiamuosius audinius, todėl tai tampa puikus ginklas kovoti su atsirandančiomis duobelėmis. Tyrimai rodo, kad aštriosiose paprikose esanti medžiaga (kapsicinas), gali net 25 proc. padidinti metabolizmą trims valandoms po to, kai jas suvalgėte. Be to pagerinama kraujotaka, išplaunami toksinai ir sumažinamos riebalų sankaupos.

   4. Juodasis šokoladas

Nereikia visiškai atsisakyti saldumynų. Natūrali kakava yra pilna antioksidantų, skaidančių riebalinį audinį ir gerinančių odą atkuriančių ląstelių funkcionavimą. Kofeinas padeda dehidratuoti vidines ir išorines riebalų ląsteles. Nepersistenkite – tvirtą ir lygią odą išlaikysite suvalgant vos vieną gabalėlį arba 30 g juodojo šokolado per dieną.

     melynes5. Tamsios uogos

Gervuogės ir šilauogės stiprina kolageno gamybą, tad padeda audinių atsinaujinimui. Taip pagerinamas odos atspalvis ir tekstūra. Be to, šiose tamsiose uogose gausu antioksidantų, skaidančių riebalus, tad jie nesikaupia arti odos paviršiaus ir oda neatrodo išpurtusi.

     6. Žalioji ir vaistažolių arbata

Žaliojoje, kiaulpienių ir imbierinėje arbatoje yra veikliosios medžiagos (epigalokatechingalato), kurios greitina medžiagų apykaitą ir padidina riebalų sudeginimą. Tai stabdo celiulito ryškėjimą. Arbatoje esantis nedidelis kofeino kiekis kartu su šia veikliąja medžiaga šalina toksinus ir dehidratuoja riebalus. Tiesa, atminkite, kad didesni kofeino kiekiai gali dehidratuoti ir organizmą, priverčiant kūną sulaikyti skysčius ir toksinus, tad arbatų kiekis turi būti ribojamas.

    7. Alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejus aprūpina kūną mononesočiaisiais riebalais ir polifenoliais, palaikančiais gerą skydliaukės būklę. Tinkamai veikianti skydliaukė skatina medžiagų apykaitą, sudegina riebalus ir tiekia energiją odą atkuriančioms ląstelėms. Didžiausia nauda bus, jei alyvuogių aliejų naudosite žemoje temperatūroje gaminamiems patiekalams (sužinokite apie leistinas aliejų kaitinimo temperatūras) ir pašlakstysite jo ant skaidulomis praturtintų daržovių.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Ką valgyti prieš treniruotę?

Žmonės, norintys sulieknėti, dažnai užduoda klausimą, ką valgyti prieš treniruotę? Tinkamas maistas prieš sportą suteiks energijos pratimams atlikti. Jei vieną ar dvi valandas prieš eidami sportuoti normaliai pavalgėte, prieš treniruotę valgyti nebereikia. Geriausi angliavandeniai, kuriuos galite suvalgyti prieš sportuojant, yra lėtai įsisavinimi, pavyzdžiui, avižiniai dribsniai, citrusiniai vaisiai, rudieji ryžiai, saldžiosios bulvės. Tai suteiks energijos, kurios […]

views 212
Mityba

Tegyvuoja arbūzas! Odė vasaros uogai

Tegyvuoja arbūzas! Mes labai mėgstame arbūzą ir pateiksime originalių bei skanių idėjų, kaip mėgautis juo ne tik kaip įprastu desertu. Beje, rugpjūčio 3- ioji yra oficiali arbūzų diena. Atšilus orams nėra nieko maloniau ir gaiviau nei mėgautis skaniu arbūzu. Negana to, arbūzas yra ne tik skanus, bet ir turi daug sveikų savybių, kurios privers jį […]

views 184
Mityba

Top 5 vietos, kur galima skaniai atsigerti kavos Vilniuje

Jauki savaitgalio popietė, lietinga vasaros diena arba tiesiog diena, kai norisi pasilepinti, susitikti su draugais ir smagiai paplepėti. Sakoma, kad geroje kompanijoje visur gerai, bet jaukios ir gražios vietos sukuria išskirtinę nuotaiką, o kur dar skani kava ir burnoje tirpstantys pyragaičiai… Taigi, vilniečiai ir miesto svečiai, GAMTOS GROŽIO FORMULĖS komanda pasiraitojo rankoves ir išrinko kelias […]

views 902
Mityba

Namų gamybos ispaniškas omletas

Trumpa ispanų kalbos pamokėlė. Jei norite ištarti kaip tikri ispanai – sakykite (tortija). Ispanai dvi, šalia esančias “ll“ taria kaip “j“. Štai ir visa paslaptis. O dabar raitojamės rankoves ir ruošiamės gaminti bulvių omletą arba kitaip – ispanišką omletą. Jis tinka ir vėlyviems sekmadienio pusryčiams, ir pietums bei vakarienei.  Ispanai jį valgo ir šiltą, ir […]

views 261
Mityba

Norite numesti svorio? Jums tereikia keturių šaukštų per dieną

Alyvuogių aliejus pelnė pirmąją vietą Viduržemio jūros dietoje. Jo nauda žmogaus organizmui  begalinė. Jis ne tik žavi dėl savo stipraus skonio, bet ir todėl, kad padeda išvengti širdies ligų, įvairių vėžinių susirgimų, diabeto, nutukimo ir net kovoja su senėjimu. Žinoma, neturėtume pamiršti, kad jis vis tiek yra aliejus, todėl riebus. Kiek turėtume jo suvartoti, jei […]

views 566