Mityba

7 maisto produktai, padedantys sumažinti celiulito požymius

Publikuotas 2016 29 kovo views 14073
7 maisto produktai, padedantys sumažinti celiulito požymius

Vietoj riebių ir kaloringų užkandžių, įtraukite šiuos produktus į savo mitybos racioną, jeigu siekiate lygios, sveikai atrodančios odos.

Dauguma moterų puikiai žino, kas yra celiulitas, ir norėtų jo išvengti arba kaip įmanoma labiau sumažinti. Dėl poodiniame riebalų sluoksnyje atsiradusių struktūrinių pakitimų, oda tampa nelygi, susidaro duobutės, paprastai matomos ant klubų, šlaunų, sėdmenų ir viršutinės rankų dalies. Tos, kurios gali džiaugtis sėkmės istorijomis kovojant su celiulitu, kaip pagrindinius joms padėjusius veiksnius įvardija mitybą ir sportą. 

  1. Lašiša

Lašiša – tikras lobis ir vitaminų šaltinis, gausus antioksidantų, skaidančių riebalų ląsteles. Omega 3 riebalų rūgštys, esančios lašišoje, sumažina apetitą, skatina jėgų atgavimą ir stiprina odos audinius. Tai sumažina susikaupusius nešvarumus ir toksinus kraujagyslėse bei pagerina kraujo apytaką.

  1. Saulėgrąžų sėklos

Tai vitamino E, kalio ir cinko šaltinis. Saulėgrąžų sėklos turi vitamino B6, padedančio metabolizuoti baltymus, stiprinančio ir atkuriančio jungiamąjį audinį. Šis vitaminas iš organizmo pašalina perteklinį vandenį ir išsipūtimo jausmą – priežastį, dėl kurios celiulitas tampa dar labiau matomas.

  1. Aitrioji paprika ir Kajeno pipirai

Pradėkite vartoti aštriuosius padažus! Paprikose ir pipiruose esantis vitaminas B6 atkuria ir sustiprina jungiamuosius audinius, todėl tai tampa puikus ginklas kovoti su atsirandančiomis duobelėmis. Tyrimai rodo, kad aštriosiose paprikose esanti medžiaga (kapsicinas), gali net 25 proc. padidinti metabolizmą trims valandoms po to, kai jas suvalgėte. Be to pagerinama kraujotaka, išplaunami toksinai ir sumažinamos riebalų sankaupos.

   4. Juodasis šokoladas

Nereikia visiškai atsisakyti saldumynų. Natūrali kakava yra pilna antioksidantų, skaidančių riebalinį audinį ir gerinančių odą atkuriančių ląstelių funkcionavimą. Kofeinas padeda dehidratuoti vidines ir išorines riebalų ląsteles. Nepersistenkite – tvirtą ir lygią odą išlaikysite suvalgant vos vieną gabalėlį arba 30 g juodojo šokolado per dieną.

     melynes5. Tamsios uogos

Gervuogės ir šilauogės stiprina kolageno gamybą, tad padeda audinių atsinaujinimui. Taip pagerinamas odos atspalvis ir tekstūra. Be to, šiose tamsiose uogose gausu antioksidantų, skaidančių riebalus, tad jie nesikaupia arti odos paviršiaus ir oda neatrodo išpurtusi.

     6. Žalioji ir vaistažolių arbata

Žaliojoje, kiaulpienių ir imbierinėje arbatoje yra veikliosios medžiagos (epigalokatechingalato), kurios greitina medžiagų apykaitą ir padidina riebalų sudeginimą. Tai stabdo celiulito ryškėjimą. Arbatoje esantis nedidelis kofeino kiekis kartu su šia veikliąja medžiaga šalina toksinus ir dehidratuoja riebalus. Tiesa, atminkite, kad didesni kofeino kiekiai gali dehidratuoti ir organizmą, priverčiant kūną sulaikyti skysčius ir toksinus, tad arbatų kiekis turi būti ribojamas.

    7. Alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejus aprūpina kūną mononesočiaisiais riebalais ir polifenoliais, palaikančiais gerą skydliaukės būklę. Tinkamai veikianti skydliaukė skatina medžiagų apykaitą, sudegina riebalus ir tiekia energiją odą atkuriančioms ląstelėms. Didžiausia nauda bus, jei alyvuogių aliejų naudosite žemoje temperatūroje gaminamiems patiekalams (sužinokite apie leistinas aliejų kaitinimo temperatūras) ir pašlakstysite jo ant skaidulomis praturtintų daržovių.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai
Mityba

Viduržemio jūros dieta – gyvenimo būdas, praturtintas vertingu maistu

Pakoreguoti savo figūrą ar numesti kelis nereikalingus kilogramus nori bene kiekvienas žmogus. Įvairios dietos – greičiausias ir lengviausias svorio metimo būdas. Deja, tačiau kai kurios dietos gali suteikti daugiau žalos nei naudos, todėl visais svorio metimo metodais tikrai nereikėtų pasikliauti besąlygiškai. Viduržemio jūros dieta – ne tik efektyvus, bet ir sveikatai naudingas svorio metimo būdas, […]

views 808
Mityba

Maisto ruoša vasarą – kaip gaminti sveikiau ir paprasčiau?

Prasidėjus šiltajam sezonui, kai už lango kaitina saulė, vis labiau norisi ne tik maistingų, bet ir „lengvesnių“ patiekalų – tiek sudėties, tiek gamybos proceso atžvilgiu. Kitaip nei žiemos metu, vasarą norisi gaminti greičiau ir paprasčiau. Tad toliau šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kurie leis vasarą gaminti greičiau, neaukojant dienos meniu maistingumo ir maisto produktų įvairovės. […]

views 594
Mityba

Kodėl naudinga gerti šviežiai spaustas sultis?

Nesubalansuotai maitinantis, vartojant nepakankamą kiekį maistinių medžiagų, nesirenkant įvairaus maisto, žmogaus organizmui ilgainiui ima stigti vitaminų bei kitų gerai sveikatos būklei reikalingų medžiagų. Tokių medžiagų trūkumas gali pasireikšti nemaloniais simptomais. Žmogui padidėja nuovargis, pablogėja nuotaika, nusilpsta imunitetas, susilpnėja rega, pablogėja odos, plaukų bei nagų būklė bei išvaizda. Pasireiškus tokiems požymiams, dažniausiai keliaujama į vaistinę ir […]

views 722

Erzina daugybė puodų virtuvėje? Išsirinkite vieną universalų!

Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai. 1. Suderinamumas su […]

views 588
Turtingiausi omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai: sąrašas naudingas ir veganams!
Sveikata

Omega 3 žuvų taukai: kokia jų nauda?

Žuvų taukai yra vieni iš populiariausių ir naudingiausių maisto papildų, kuriuos vartoja milijonai žmonių visame pasaulyje. Jie yra turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra būtinos mūsų organizmo sveikatai ir gerovei palaikyti. Tačiau kokia tiksliai yra omega-3 žuvų taukų nauda ir kaip pasirinkti geriausius papildus – atsakome žemiau. Kas yra omega 3 riebalų rūgštys? Omega 3 […]

views 753