Saldžiosios bulvės lietuviams vis dar yra gana neįprasta daržovė, bet įtraukę ją į savo mitybos racioną galėsite mėgautis kur kas sveikesne bulvių versija. Saldžiosiose bulvėse gausu vitaminų B6, C, D. Tai taip pat geležies, magnio ir kalio šaltinis. Šis saldžiųjų bulvių patiekalas iš knygos „Balansas“ yra idealus pasirinkimas pietums, bet tinka ir pusryčiams. Vienoje porcijoje tik 213 kcal, bet gausite daug naudingų medžiagų, o sotūs jausitės ilgai.
2 porcijoms reikės:
- 2 saldžiųjų bulvių
- 160 g grūdėtos varškės
- 20 g Dižono garstyčių su medumi
- ½ šaukštelio kario prieskonių
- žiupsnio šviežių petražolių
- žiupsnio druskos
- žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 žaliosios citrinos sulčių
- nedidelio šviežio krieno gabalėlio
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 ºC. Neluptas saldžiąsias bulves subadykite šakute ir dėkite į orkaitę kepti maždaug 40 min. (arba kol suminkštės, bet išliks pakankamai stangrios).
- Grūdėtą varškę (jei labai skysta – grietinėlę nuvarvinkite) sumaišykite su kario prieskoniais, smulkintomis petražolėmis ir Dižono garstyčiomis su medumi (jei parduotuvėje tokių nerandate, paruoškite jas namuose, lygiomis dalimis sumaišydami tradicines Dižono garstyčias su medumi).
- Iškepusias bulves perpjaukite per pusę, pabarstykite druska, juodaisais pipirais, užspauskite žaliosios citrinos sulčių. Ant viršaus dėkite prieskoniais pagardintą grūdėtą varškę ir užtarkuokite šviežio krieno.
Patiekalo gamybai rinkomės natūralius ir ekologiškus produktus iš „Biosala“.
Kokia tavo nuomonė?