Šis patiekalas rekomenduojamas pietums, bet tinka ir vakarienei. Jį pagaminsite vos per 5 min., vienoje porcijoje – tik 76 kCal. Pikantiškos grietinės padažu taip pat galite gardinti kitas daržoves ar net pusryčių košes. Daugiau receptų, sveiko maisto idėjų ir sveikos gyvensenos patarimų rasite knygoje „Balansas“.
2 porcijoms Jums reikės:
Padažui (10 porcijų):
- 200 ml grietinės
- 100 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų
- žiupsnio druskos
- žiupsnio šviežių krapų
Paruošimas:
- Užvirkite puodą vandens ir jame 1–2 minutes apvirkite šparagines pupeles. Nukoškite ir sudėkite į lėkštes.
- Paruoškite pikantišką grietinę: į vieną gilų indą sudėkite grietinę, alyvuoges ir druską bei viską sumalkite elektriniu smulkintuvu. Kiekvienai porcijai pupelių dėkite po kupiną šaukštą pikantiškos grietinės, o likusį padažą pasidėkite į šaldytuvą ir naudokite kitoms daržovėms ar košėms pagardinti.
- Pupeles su grietine apibarstykite šviežiais krapais ir patiekite.
Patiekalo gamybai rinkomės natūralius ir ekologiškus produktus iš „Biosala“.
Kokia tavo nuomonė?