Receptas: šparaginės pupelės su pikantiška grietine

Publikuotas 2016 17 birželio views 6412
Receptas: šparaginės pupelės su pikantiška grietine shutterstock.com

Šis patiekalas rekomenduojamas pietums, bet tinka ir vakarienei. Jį pagaminsite vos per 5 min., vienoje porcijoje – tik 76 kCal. Pikantiškos grietinės padažu taip pat galite gardinti kitas daržoves ar net pusryčių košes. Daugiau receptų, sveiko maisto idėjų ir sveikos gyvensenos patarimų rasite knygoje „Balansas“.

2 porcijoms Jums reikės:

  • 200 g šparaginių pupelių

Padažui (10 porcijų):

  • 200 ml grietinės
  • 100 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio šviežių krapų

Paruošimas:

  1. Užvirkite puodą vandens ir jame 1–2 minutes apvirkite šparagines pupeles. Nukoškite ir sudėkite į lėkštes.
  2. Paruoškite pikantišką grietinę: į vieną gilų indą sudėkite grietinę, alyvuoges ir druską bei viską sumalkite elektriniu smulkintuvu. Kiekvienai porcijai pupelių dėkite po kupiną šaukštą pikantiškos grietinės, o likusį padažą pasidėkite į šaldytuvą ir naudokite kitoms daržovėms ar košėms pagardinti.
  3. Pupeles su grietine apibarstykite šviežiais krapais ir patiekite.

Patiekalo gamybai rinkomės natūralius ir ekologiškus produktus iš „Biosala

logo

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai