Vienas iš variantų kaip paruošti lašišą – rafinuoto skonio šiltos lašišos salotos. Nepaisant, kad jas paruošite vos per 20 minučių, tokį patiekalą patiekti galima net įnoringiausiam svečiui!
Mitybos specialistė Vaida Kurpienė rekomenduoja lašišą kaip vieną iš nesočiųjų riebalų šaltinių. Šie riebalai yra būtini, jeigu norime gerai jaustis (skaitykite daugiau patarimų apie riebalus mityboje). Tiesa, taip pat Vaida Kurpienė pataria labai atidžiai rinktis lašišą, nes pramoniniu būdu auginama žuvis neturi visiškai jokios naudos organizmui. Ieškokite laukinės lašišos, stenkitės pirkti visą, neapdorotą žuvį, ir namuose ją paruošti pagal savo poreikius.
1 porcijai reikės:

- 200 g lašišos
- Saujos vyšninių pomidorų
- 80 g mėgstamų salotų mišinio
- 80 g šparaginių pupelių
- 150 g cukinijos
- Šaukšto medaus
- Arbatinio šaukštelio garstyčių
- Arbatinio šaukštelio sezamo sėklų
1. Mažais kubeliais supjaustome lašišą ir kepame 4-5 min. ant silpnos ugnies.

2. Plonomis riekelėmis supjaustytą cukiniją ir šparagines pupeles taip pat pakepame ant silpnos ugnies. Jei norite, kad šparaginės pupelės būtų dar minkštesnės, kelias minutes jas apvirkite prieš kepant.

3. Kai cukinija lengvai apskrunda, dedame šaukštą medaus ir garstyčių mišinio. Taip pat įdedame saują vyšninių pomidorų. Viską kepame dar 4-5 min.

4. Lėkštėje išdėliojame: salotų mišinį, cukiniją, šparagines pupeles, pomidorus ir lašišos kubelius.

5. Pabarstome sezamo sėklomis. Skanaus!

Kokia tavo nuomonė?