Šis patiekalas rekomenduojamas pusryčiams. Patiekalą pagaminsite vos per 15 min., vienoje porcijoje – 608 kCal. Daugiau receptų, sveiko maisto idėjų ir sveikos gyvensenos patarimų rasite knygoje „Balansas“.
2 porcijoms Jums reikės:
- 150 g bolivinės balandos
- 300 ml vandens
- 1–2 avokadų
- lydyto sviesto lengvai patepti keptuvei ir 2 šaukštų lydyto sviesto svogūno laiškams pakepti
- žiupsnio druskos
- poros svogūno laiškų
- žiupsnio rūkytos paprikos prieskonių
- keleto šviežio baziliko lapelių
- Bolivinę balandą berkite į puodą su vandeniu, užvirkite ir nuo užvirimo momento virkite 15 min. Išvirusias kruopas perplaukite šaltu vandeniu.
- Įkaitintą keptuvę patepkite lydytu sviestu ir dėkite puselėmis supjaustytus avokadus, ant jų užmeskite žiupsnį druskos. Avokadai labai greitai apskrunda – kepkite ne ilgiau nei po pusę minutės iš kiekvienos pusės ir nedelsdami išimkite iš keptuvės.
- Į keptuvę dėkite lydyto sviesto ir kepkite stambiai supjaustytus svogūnų laiškus, kol suminkštės. Tuomet į keptuvę suverskite virtą bolivinę balandą ir žiupsnį rūkytos paprikos, gerai išmaišykite, leiskite kruopoms truputį apskrusti. Kruopas su svogūnų laiškais dėkite į lėkštę ant avokadų ir pagardinkite rūkytos paprikos prieskoniais bei šviežio baziliko lapeliais.
Patiekalo gamybai rinkomės natūralius ir ekologiškus produktus iš „Biosala“.
Kokia tavo nuomonė?