Receptas: keptas avokadas su bolivine balanda

Publikuotas 2016 14 birželio views 9118
Receptas: keptas avokadas su bolivine balanda Receptas: keptas avokadas su bolivine balanda

Šis patiekalas rekomenduojamas pusryčiams. Patiekalą pagaminsite vos per 15 min., vienoje porcijoje – 608 kCal. Daugiau receptų, sveiko maisto idėjų ir sveikos gyvensenos patarimų rasite knygoje „Balansas“.

2 porcijoms Jums reikės:

  • 150 g bolivinės balandos
  • 300 ml vandens
  • 1–2 avokadų
  • lydyto sviesto lengvai patepti keptuvei ir 2 šaukštų lydyto sviesto svogūno laiškams pakepti
  • žiupsnio druskos
  • poros svogūno laiškų
  • žiupsnio rūkytos paprikos prieskonių
  • keleto šviežio baziliko lapelių
  1. Bolivinę balandą berkite į puodą su vandeniu, užvirkite ir nuo užvirimo momento virkite 15 min. Išvirusias kruopas perplaukite šaltu vandeniu.
  2. Įkaitintą keptuvę patepkite lydytu sviestu ir dėkite puselėmis supjaustytus avokadus, ant jų užmeskite žiupsnį druskos. Avokadai labai greitai apskrunda – kepkite ne ilgiau nei po pusę minutės iš kiekvienos pusės ir nedelsdami išimkite iš keptuvės.
  3. Į keptuvę dėkite lydyto sviesto ir kepkite stambiai supjaustytus svogūnų laiškus, kol suminkštės. Tuomet į keptuvę suverskite virtą bolivinę balandą ir žiupsnį rūkytos paprikos, gerai išmaišykite, leiskite kruopoms truputį apskrusti. Kruopas su svogūnų laiškais dėkite į lėkštę ant avokadų ir pagardinkite rūkytos paprikos prieskoniais bei šviežio baziliko lapeliais.

Patiekalo gamybai rinkomės natūralius ir ekologiškus produktus iš „Biosala

logo

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai