Pamirškite sriubas iš pakelių! Išmokite pasigaminti tikros, egzotiškais skoniais stebinančios Ramen sriubos. Neįprasta tai, kad žalumynai šioje sriuboje nėra verdami, todėl daržovės išsaugo daugiau gerųjų savybių. Be to, šį receptą galite pritaikyti savo skoniui: vištieną keisti jautiena arba žuvimi, o sriubą gardinti ir špinatais, lapiniais ar jūros kopūstais. Nebijokite eksperimentuoti!
2 porcijoms Jums reikės:
- Vištienos krūtinėlės
- 3 šaukštų sezamų aliejaus (tiks ir daržovių aliejus)
- 5 skiltelių česnako
- Šaukšto smulkinto imbiero, taip pat galite naudoti ir imbiero šaknį
- 2 šaukštų sojos padažo
- Saujos mėgstamų grybų
- Kiaušinių makaronų
- Poro
- 2 vnt. kiaušinių
- Krapų papuošimui
- Saujos svogūno laiškų
- 1 vnt. čili pipiro
- Vištienos krūtinėlę nuplauname ir iš abiejų pusių pagardiname mėgstamais prieskoniais.
- Keptuvėje ištirpiname lydytą sviestą ir kepame vištienos krūtinėlę po 5-7 min. iš abiejų pusių.
- Kai krūtinėlė bus gražiai apskrudusi, įpilame pusę stiklinės vandens, kad geriau susitroškintų, ir keptuvę dedame į iki 180°C įkaitusią orkaitę maždaug 25 – 30 min.
- Puode įkaitiname sezamų aliejų, įberiame česnako skilteles ir viską sumaišome. Po 2 – 3 min. įberiame šaukštą smulkinto imbiero, sumažiname kaitrą ir viską gerai išmaišome. Po 4 – 5 min. įpilame du šaukštus sojos padažo ir vėl viską gerai išmaišome, paliekame dar kelioms minutėms. Galiausiai, dedame saują mėgstamų grybų ir paliekame troškintis 8 – 10 min. Nepamirškite, kad viską virti ir troškinti reikia ant mažos ugnies, kad neperkeptų ar nesudegtų.
- Kol troškinasi grybai, verdame kiaušinius. Ramen sriubą patiekiame su nepervirtais kiaušiniais, tad virkite 7 – 8 min.
- Kitame puode užverdame vandenį, į jį įpilame kelis šaukštus sultinio, susidariusio besitroškinant vištienai. Šiame vandenyje 5-7 min., arba pagal nurodymus ant pakuotės, verdame kiaušinių makaronus.
- Serviruojame gilioje lėkštėje: du samčius kiaušinių makaronų su sultiniu, didelį šaukštą grybų, pusę supjaustytos vištienos krūtinėlės, saują supjaustyto poro, pusę supjaustyto čili pipiro, žiupsnelį krapų, per pusę perpjautą kiaušinį ir saują supjaustytų svogūno laiškų. Patiekite su vandens stikline, nes čili pipiras suteikia aštrumo!
SKANAUS!
Kokia tavo nuomonė?