Sveiki pusryčiai pagal mitybos specialistės Vaidos Kurpienės patarimus

Publikuotas 2016 20 birželio views 17425
Sveiki pusryčiai pagal mitybos specialistės Vaidos Kurpienės patarimus Sveiki pusryčiai pagal mitybos specialistės Vaidos Kurpienės patarimus

Projekto „Sveikesnė Versija“ dalyvis Gytis išbando receptą iš knygos „Balansas“. Tai gardi pusryčių košė, kuri ryte suteiks energijos ir ilgam apsaugos nuo alkio jausmo. Tuo metu mitybos specialistė Vaida Kurpienė pateiks daugybę praktiškų patarimų apie pusryčius – juos būtina žinoti, jeigu norite pradėti dieną sveikai. Žiūrėkite!

Grikiai su grybais

2 porcijoms Jums reikės:

  • 100 g nekepintų grikių kruopų
  • 300 ml vandens
  • 1 šaukštelio lydyto sviesto grybams kepti ir 1 šaukšto lydyto sviesto košei
  • 2 skiltelių česnako
  • 60 g grybų „Eringi“
  • 40 g špinatų arba lapinių kopūstų (pagal sezoną)
  • žiupsnio nesmulkintų kumino sėklų
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio juodųjų pipirų

Paruošimas:

  1. Užvirkite puode vandenį ir į jį berkite perplautus grikius – virkite 8 min., nukoškite ir iš karto perplaukite šaltu vandeniu, kad nustotų virti.
  2. Kol grikiai verda, išilgais griežinėliais supjaustykite grybus ir apkepkite iš kiekvienos griežinėlio pusės po 1 minutę keptuvėje įkaitintame lydytame svieste (stenkitės neperkepti – geriau kepkite trumpiau). Kiekvieną pusę apibarstykite pipirais ir druska, iškepusių grybų griežinėlius atidėkite į šalį ant popierinės šluostės.
  3. Į tą pačią keptuvę suberkite kumino sėklas ir lengvai jas paskrudinkite. Tuomet dėkite šaukštą lydyto sviesto, traiškytas česnako skilteles (per smarkiai nesutraiškykite, kad baigus kepti būtų lengva ištraukti) ir smulkintus lapinius kopūstus. Viską apkepę pusę minutės į keptuvę taip pat berkite virtus grikius ir dar maišydami pakempkite porą minučių. Košę pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  4. Patiekite į lėkštę subėrę grikius ir ant jų išdėlioję keptus grybus.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai