Sveikesnės cukraus alternatyvos: ką valgysime šią savaitę?

Publikuotas 2017 29 kovo views 3687
Sveikesnės cukraus alternatyvos: ką valgysime šią savaitę? Sveikesnės cukraus alternatyvos: ką valgysime šią savaitę?

Gamtos Grožio Formulės komanda iš patirties žino, jog rasti visiškai sudėtyje cukraus neturinčių produktų – itin sudėtinga. Mums į pagalbą atskubėjo www.sveikassaldumas.lt, siūlantys sveikus ir becukrius produktus. Jie tiks ne tik dalyvaujantiems akcijoje, bet ir kenčiantiems nuo diabeto.

Mėtiniai irisai: saldumynas metantiems svorį 

Manote, kad valgyti saldumynus ir lieknėti – neįmanoma? Čia su Jumis pasiginčysime! Mėtiniai irisai pirmiausia naudingi tuo, jog mėtos slopina apetitą: vadinasi, juos valgydami lengviau atsispirsite ne tik saldumynams, bet ir kitiems, ne itin sveikiems, užkandžiams. Irisai pasaldinti maltitoliu: ši natūrali medžiaga lėtai virškinama, todėl nesukelia didelių cukraus svyravimų kraujyje. Todėl gardėsiai tinka net sergantiems diabetu: žinoma, ne neribotomis porcijomis!   

Becukriai pusrytainiai – sveikesnei dienos pradžiai 

Ar žinojote, jog sausi pusryčiai – ne visada sveika alternatyva? Pavyzdžiui, 100-ame gramų populiarių pusrytainių galima rasti beveik visą rekomenduojamą cukraus paros normą moterims, t.y. apie 25 gramus! Todėl ryte „pasistiprinę” tokia cukraus bomba, įjungiate žalią šviesai gliukozės svyravimams ir prastai savijautai likusią dienos dalį. www.sveikassaldumas.lt becukriai pusrytainiai ne tik leidžia išvengti gliukozės svyravimų, bet ir skoniu primena kokosus.  

Obuolių kompotas sveikesnis be cukraus 

Kiekvienas, bent kartą matęs kaip gaminamas naminis kompotas ar uogienė, žino, kiek tuose „sveikuose” produktuose yra cukraus – obuolių kompoto stiklainyje telpa net dvi stiklinės „baltosios mirties”. Vadinasi, močiučių iš kaimo gėrybės – ne visada sveikesnė alternatyva dantis tirpdančiai kokakolai ar kitiems gazuotiems gėrimams. „Bio obuolių kompotas” patiks sveikuoliams dėl to, jog jame nėra visų blogybių: alergenų, konservantų, dažiklių ir pesticidų. 

Avižiniai dribsniai: ir be cukraus, be glitimo 

Dažnas nė nesuvokia, kad netoleruoja glitimo, tokius netoleravimo požymius kaip migrena, nuotaikų kaita ar nusilpęs imunitetas „nurašo” nuovargiui ar stresui. Jei Jums buvo diagnozuota Celiakija, ar įtariate, jog organizmas neigiamai reaguoja į glitimą, pusryčiams rinkitės šios medžiagos neturinčius avižinius dribsnius. Jų sudėtyje nėra cukraus, todėl pavalgysite ne tik skaniai, bet ir sveikai.  

Sveikesnės cukraus alternatyvos: ką valgysime šią savaitę?

Sveiki produktai, sudėtyje neturintys cukraus.

Sveikiausia alternatyva pomidorų padažui 

Pomidorų padažą lietuviai valgo su viskuo ir visada: gausiai gardina picas, kepsnius ar net egzotiškus patiekalus. Nors šio produkto skonis nėra saldus, skardinėje pomidorų padažo (kaip ir kituose padažuose) gali būti net keletas šaukštelių cukraus! www.sveikassaldumas.lt siūlo kur kas sveikesnę alternatyvą: organišką pomidorų pastą, kurioje nėra cukraus, dažiklių bei konservantų. Beje, padažo saldumą ir skonį galite reguliuoti patys į jį pridėdami natūralių saldinimo priemonių – tagatozės ar fruktozės. 

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai