Gamtos Grožio Formulės komanda iš patirties žino, jog rasti visiškai sudėtyje cukraus neturinčių produktų – itin sudėtinga. Mums į pagalbą atskubėjo www.sveikassaldumas.lt, siūlantys sveikus ir becukrius produktus. Jie tiks ne tik dalyvaujantiems akcijoje, bet ir kenčiantiems nuo diabeto.
Manote, kad valgyti saldumynus ir lieknėti – neįmanoma? Čia su Jumis pasiginčysime! Mėtiniai irisai pirmiausia naudingi tuo, jog mėtos slopina apetitą: vadinasi, juos valgydami lengviau atsispirsite ne tik saldumynams, bet ir kitiems, ne itin sveikiems, užkandžiams. Irisai pasaldinti maltitoliu: ši natūrali medžiaga lėtai virškinama, todėl nesukelia didelių cukraus svyravimų kraujyje. Todėl gardėsiai tinka net sergantiems diabetu: žinoma, ne neribotomis porcijomis!
Ar žinojote, jog sausi pusryčiai – ne visada sveika alternatyva? Pavyzdžiui, 100-ame gramų populiarių pusrytainių galima rasti beveik visą rekomenduojamą cukraus paros normą moterims, t.y. apie 25 gramus! Todėl ryte „pasistiprinę” tokia cukraus bomba, įjungiate žalią šviesai gliukozės svyravimams ir prastai savijautai likusią dienos dalį. www.sveikassaldumas.lt becukriai pusrytainiai ne tik leidžia išvengti gliukozės svyravimų, bet ir skoniu primena kokosus.
Kiekvienas, bent kartą matęs kaip gaminamas naminis kompotas ar uogienė, žino, kiek tuose „sveikuose” produktuose yra cukraus – obuolių kompoto stiklainyje telpa net dvi stiklinės „baltosios mirties”. Vadinasi, močiučių iš kaimo gėrybės – ne visada sveikesnė alternatyva dantis tirpdančiai kokakolai ar kitiems gazuotiems gėrimams. „Bio obuolių kompotas” patiks sveikuoliams dėl to, jog jame nėra visų blogybių: alergenų, konservantų, dažiklių ir pesticidų.
Dažnas nė nesuvokia, kad netoleruoja glitimo, tokius netoleravimo požymius kaip migrena, nuotaikų kaita ar nusilpęs imunitetas „nurašo” nuovargiui ar stresui. Jei Jums buvo diagnozuota Celiakija, ar įtariate, jog organizmas neigiamai reaguoja į glitimą, pusryčiams rinkitės šios medžiagos neturinčius avižinius dribsnius. Jų sudėtyje nėra cukraus, todėl pavalgysite ne tik skaniai, bet ir sveikai.
Pomidorų padažą lietuviai valgo su viskuo ir visada: gausiai gardina picas, kepsnius ar net egzotiškus patiekalus. Nors šio produkto skonis nėra saldus, skardinėje pomidorų padažo (kaip ir kituose padažuose) gali būti net keletas šaukštelių cukraus! www.sveikassaldumas.lt siūlo kur kas sveikesnę alternatyvą: organišką pomidorų pastą, kurioje nėra cukraus, dažiklių bei konservantų. Beje, padažo saldumą ir skonį galite reguliuoti patys į jį pridėdami natūralių saldinimo priemonių – tagatozės ar fruktozės.