Pilnagrūdžiai makaronai su midijomis ir pomidorais

Publikuotas 2016 liepos 14 views 8462
Pilnagrūdžiai makaronai su midijomis ir pomidorais Pilnagrūdžiai makaronai su midijomis ir pomidorais

Šis patiekalas rekomenduojamas pietums ir idealiai tinka intensyviai sportuojantiems. Jį pagaminsite per 30 min., vienoje porcijoje – 390 kCal. Daugiau receptų, sveiko maisto idėjų ir sveikos gyvensenos patarimų rasite knygoje „Balansas“.

Makaronai gali būti Jūsų mitybos dalis, jeigu juos valgote kaip pagrindinį patiekalą, o ne garnyrą. Rekomenduojama rinktis pilno grūdo kietagrūdžių kviečių ar speltos makaronus ir virti šiek tiek trumpiau nei nurodyta ant pakuotės, kad neoervirtų ir išliktų kietoki. Taip makaronuose išlieka daugiau maistinių skaidulų, jos pasisavinamos lėčiau, todėl ilgiau jausitės sotūs. Taip pat per pietus nepamirškite didelės šviežių daržovių porcijos! Skaitykite daugiau patarimų apie subalansuotą mitybą, kuriuos pateikia mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

2 porcijoms reikės:

  • 180 g pilnagrūdžių makaronų
  • 300 g vyšninių pomidorų
  • 200 g virtų šaldytų midijų be geldelių
  • 2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • žiupsnis smulkintų šviežių petražolių
  • žiupsnis druskos
  1. Dideliame puode virkite makaronus 8-10 min.
  2. Suteikite alyvuogių aliejui česnako aromato: keptuvėje sušildykite aliejų ir jame kepkite suskaldytą česnako skiltelę, kol aliejus aplink ją pradeda vos vos burbuliuoti – tuomet česnaką ištraukite.
  3. Suberkite pomidorus į keptuvę su česnakiniu aliejumi ir ant silpnos ugnies patroškinkite apie 20 min., kol pomidorai išsileis (pamaigykite pomidorus, kad lengviau pasileistų iš odelių).
  4. Kai pomidorai įgauna kreminę konsistenciją, suberkite midijas ir gerai išmaišykite. Paragaukite – midijos sūrios, bet jei jums dar trūksta druskos, atsargiai įdėkite jos nedidelį kiekį. Troškinkite dar 7-10 min.
  5. Patiekite su smulkintomis petražolėmis.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai