Kivių ir špinatų kokteilis

Publikuotas 2016 5 liepos views 17976
Kivių ir špinatų kokteilis Kivių ir špinatų kokteilis

Kad gautumėte dozę vitaminų, kartą per dieną pasimėgaukite šiuo skonio receptorius pamaloninančiu kokteiliu. Tiek kiviuose, tiek špinatuose netrūksta vitamino C, kurį galima laikyti vienu galingiausių antioksidantų, padedančių kovoti su vėžinius susirgimus sukeliančiu laisvųjų radikalų poveikiu. Kartu šie ingredientai turi pilną sąrašą organizmui naudingųjų medžiagų.

Kiviai yra mažai pesticidų paveikiami vaisiai. Taigi juos rinktis verta, jeigu norite egzotiško skonio, bet vengiate kartu su vaisiais gaunamų chemikalų. Kiviuose vitamino C koncentracija yra net penkis kartus didesnė nei apelsinuose, todėl imuninei sistemai tai išties naudingas vaisius. Žali kiviai visapusiškai padeda virškinimui: juose yra aktinidino – augalinio fermento, kuris padeda virškinti ir pasisavinti baltymus, o vaisiuje esančios skaidulos užtikrina sklandžią žarnyno veiklą.  Taip pat juose yra vitamino E, kuris veikia tarsi jaunystės eliksyras ir yra vienas pagrindinių veikliųjų ingredientų kremuose nuo senėjimo. Be to, šie vaisiai sukuria šarminį balansą ir reguliuoja organizmo rūgštinę terpę, – tai irgi turi įtakos Jūsų grožiui ir savijautai: turėsite daugiau energijos, pagerės miego kokybė.GYT_9013

Špinatai – dosnus vitamino K šaltinis: tam, kad gautumėte visą rekomenduojamą šio vitamino dienos normą, užteks vos 25 gramų šviežių lapelių. Naudingoji medžiaga yra vienas svarbiausių komponentų, skatinančių kaulų augimą bei padedančių greičiau atsigauti po traumų. Špinatuose gausu alfa lipo rūgšties, itin naudingos sergantiems diabetu: ši medžiaga mažina gliukozės kiekį kraujyje ir padidina audinių jautrumą insulinui. Be to, 100 gramų špinatų yra net 25% reikiamos dienos geležies normos. Mineralinė medžiaga ypač svarbi damoms, kadangi vien Lietuvoje nuo geležies trūkumo (anemijos) kenčia daugiau nei 30% vaisingo amžiaus moterų. Špinatuose gausu mineralų, pavyzdžiui, kalio, kuris padeda kontroliuoti širdies ritmą bei kraujo spaudimą.

Ledo tirpsmo vanduo turi taisyklingą molekulinę struktūrą, todėl kokteiliui paruošti rinkomės „Melt Water“. Toks vanduo užtikrina, kad organizmas gautų visus reikiamus elementus, bet neapsunkina druskomis, kurių organizmas negali įsisiavinti.

Žiūrėkite, kaip pagaminti šį gėrimą, kurį rekomenduoja „Sveikesnė Versija“:

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai