Graži oda: tai, ką geriame – svarbu

Publikuotas 2017 balandžio 24 views 7037
Graži oda: tai, ką geriame – svarbu Graži oda: tai, ką geriame – svarbu

Nors dažnai akcentuojama, kad būtent maistas daro didelę įtaką mūsų odos būklei, tačiau gėrimai – ne mažiau reikšmingi. Gazuoti, cukrumi paskaninti gėrimai gali stipriai pakenkti odai, o žemiau pateikti penki gėrimai – jos būklę tik pagerins.

Vanduo

Vanduo – geriausia jūsų odos drėkinimo priemonė. Tačiau yra dar viena priežastis rinktis būtent vandenį – jame nėra cukraus. Kaip žinia, cukraus randama ir sultyse, ir vitaminizuotose bei sporto gėrimuose, be abejo – ir gazuotose gėrimuose. Todėl vanduo pigiausia ir sveikiausia jūsų odai.

Graži oda: tai, ką geriame – svarbu

Graži oda: tai, ką geriame – svarbu

Žalioji arbata

Nustatyta, kad žmonės, kurie 12 savaičių gėrė žaliąją arbatą, polifenolių šaltinį, pastebėjo, jog jų oda tapo lygesnė ir elastiškesnė. Arbatoje esantys antioksidantai suintensyvina kraujotaką ir aprūpina odą deguonimi, kuris į ją „atneša“ pagrindines maistines medžiagas.

Graži oda: tai, ką geriame – svarbu

Graži oda: tai, ką geriame – svarbu

 

Kava

Skelbiama, kad moterims, kurios kasdien gėrė kavą, odos vėžys buvo diagnozuotas 11% rečiau, palyginus su tomis, kurios kavos negėrė. Manoma, kad pagrindinis kavos privalumas – tai joje esantis gausus antioksidantų kiekis. Vis dėlto, per dieną derėtų išgerti ne daugiau nei du puodelius šio gėrimo.

Graži oda: tai, ką geriame – svarbu

Graži oda: tai, ką geriame – svarbu

Kakava

Šis gėrimas gausus kakavos flavanolių, antioksidacinių savybių turinčių augalų junginių, kurie padeda drėkinti odą ir gerinti kraujotaką. Moterys, kurios 12 savaičių gėrė kakavos gėrimą, pastebėjo, jog jų oda tapo švelnesnė, palyginus su eksperimente dalyvavusiomis ir kakavos negėrusiomis moterimis.

Graži oda: tai, ką geriame – svarbu

Graži oda: tai, ką geriame – svarbu

Migdolų pienas

Jau seniai įrodyta, jog pieno gėrimai skatina uždegiminius procesus, darančius įtaką spuogų ir kitų bėrimų, o taip pat ir  raukšlelių atsiradimui.  Todėl migdolų ar bet koks kitas augalinis nesaldintas pienas yra pati geriausia alternatyva gyvulinės kilmės pienui.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai