Normalu virtuvėje turėti kelis skirtingų dydžių puodus – padažams, pusryčių košei, troškiniams, sriubai. Tačiau, ko gero, kiekvieno virtuvėje yra tas vienas puodas, kuris naudojamas dažniausiai. Ypač kai įprastai gaminamų patiekalų meniu nusistovėjęs ir valgančiųjų skaičius beveik visuomet toks pat. Kaip pasirinkti tokį universalų puodą ir išvengti daugelio skirtingų puodų? 3 esminiai kriterijai.
Svarbiausias veiksnys – puodas turi būti suderinamas virykle. Tai ypač aktualu renkantis indą indukcinei viryklei. Šiandien tokių puodų pasirinkimas yra labai platus – tai gali būti tiek, pavyzdžiui, ketaus, tiek nerūdijančio plieno puodas. Dažniausiai kiekvieno puodo informaciniame apraše galite rasti punktą, ar indas – tinkamas naudoti ir gaminti maistą ant indukcinės viryklės paviršiaus.
Geras šilumos laidumas yra svarbus norint, kad maistas būtų gaminamas tolygiai. Tokios medžiagos kaip moderniomis technologijomis apdirbtas nerūdijantis plienas puikiai paskirsto šilumą, todėl sumažėja įkaitusių taškų tikimybė ir maistas gaminamas tolygiai. Kalbant apie prie paviršiaus priskrundančio maisto problemą, yra giriančių būtent iš aliuminio pagamintus puodus, kurie padengti specialiu nelimpančiu ir įbrėžimams atspariu sluoksniu.
Jei norite universaliai panaudojamo puodo, būtinai gerai įvertinkite indo dydį ir gylį. Atsižvelkite į maisto ruošimo poreikius, žmonių kiekį, įpročius. Vidutinio dydžio ir didesni puodai (maždaug 4–6 litrų) yra universalūs įvairiems patiekalams – nuo sriubų iki troškinių ir makaronų. Jei nesate tikri dėl talpos, tuomet geriau rinktis kiek didesnės talpos indą.
Investuojant į kokybiškus, modernius puodus dažnai apie patvarumą bei lengvą priežiūrą galvoti nereikia. Žinoma, svarbu žinoti kaip prižiūrėti specifinių medžiagų puodus. Beliks apgalvoti norimą puodo stilistiką ir detales, pavyzdžiui, rankenų ilgį ir pan. Modernioms indukcinėms ir kitoms viryklėms pritaikytų puodų asortimentą rasite čia: https://zana.lt/puodai.