Atlikėjos Kristinos Ivanovos gražios figūros ir odos paslaptys

Publikuotas 2017 20 balandžio views 14355
Tavo Tobula Oda Nuotr. Foto Albi

Dainininkė, grupės „Krìstal“ įkūrėja ir grožio studijos „Kristina“ vadovė Kristina Ivanova neslepia – prieš daugiau nei 10-metį ji buvo gerokai putlesnių formų. Tačiau šiandien žinoma moteris švyti, mat gyvena laimingą gyvenimą būdama tokio svorio ir tokių formų, kokių ir norėtų. Be to, ji džiaugiasi ir sveikesne oda.

Paklausta apie savo lieknos figūros ir gražios odos paslaptis, 29 metų Kristina šypsosi: ji nesilaikė jokių radikalių dietų ir juo labiau nebadavo, o jos oda susitvarkė tarsi savaime pakeitus mitybą ir geriant pakankamai vandens.

Prieš daugiau nei dešimtmetį Kristina nusprendė pasiduoti savo kūno troškimams ir iš valgiaraščio po truputį išbraukė viską, ko suvalgiusi jautėsi prastai. „Pradėjau reguliuoti savo mitybą, nes turėjau problemų dėl didesnio skrandžio rūgštingumo. Žiūrėjau, ką valgau, stebėjau, kokie produktai man netinka. Taip supratau, kad negaliu valgyti daug varškės (tačiau savo mėgstamą varškės sūrelį kartais suvalgau), man netinka pienas, žali svogūnai ir česnakai, paprika.

Neklausau jokių dietologų, tik savo organizmo. Ką man gali pasakyti kitas žmogus, nepažįstantis mano kūno? Man netinka pomidorai? Kaip jie gali netikti, jei jų pavalgiusi aš jaučiuosi puikiai? Daug ko atsisakiau, nes tų produktų tiesiog nevirškina mano skrandis. Sumažinau baltyminių produktą vartojimą. Sūriai mano valgiaraštyje liko, bet ne visi. Per tiek laiko šių produktų jau ir nebepasigendu“, − pasakojo žymi moteris.

Beje, prieš daugiau nei dešimtmetį, kai Kristina nusprendė keisti savo mitybą, tai nebuvo taip paprasta, kaip kad yra dabar. Ji juokiasi, kad kavinėse nebuvo lengva rasti, ką valgyti. „Pamenu, kaip tik turėjome didelį koncertinį turą su grupe „Yva“, valgyti dažniausiai tekdavo kavinėse. Pasirinkimas buvo tikrai menkas. Jei valgiaraštyje yra kepsnys, tai dažnai jis būdavo atnešamas užkeptas sūriu ir aplietas majonezu!

Nuo pusės patiekalo turėdavau ką nors nuimti, lėkštėje likdavo didelė dalis maisto, kuris man netinka. Galiausiai įsigudrinau prašyti, kad man atneštų tik garnyro – bulvių su daržovėmis. Dabar kavinėse jau galima rinktis, yra pačių įvairiausių patiekalų įvairiausiems skoniams. O tuo metu man buvo tikrai sunku rasti tai, ko noriu“, − pasakojo garsi moteris.

K.Ivanova, Klaipėdos universitete baigusi visuomenės sveikatos (bakalauro studijos) ir sveikatos priežiūros vadybos (magistro laipsnis) mokslus įsitikinusi, kad studijos taip pat pakeitė jos požiūrį į maistą. Todėl atsisakyti kai kurių produktų bandymo keliu žinomai moteriai nebuvo sunku. Iki šiol ji laikosi kartą per paskaitą vieno profesoriaus išgirstos rekomendacijos: verdant bulves į puodą nedėti druskos, jas užsiberti jau lėkštėje. Mat organizmas, valgant sūdytame vandenyje virtas bulves, turės ne tik virškinti šią daržovę, bet ir iš jos išskirti druską, kad galėtų ją skaidyti. O jei druska tik užberta, procesas mūsų kūne vyksta daug greičiau ir paprasčiau.

„Organizmą matau kaip kompiuterinę sistemą. Stengiuosi nevartoti jokių padažų, į maistą nededu jokių prieskonių, nebent žolelių, nemėgstu marinatų. Ant salotų ar žuvies užspaudžiu citrinos, pašlakstau šlakelį alyvuogių aliejaus. Ragaudama, bandydama ir klausydamasi savo kūno supratau, kad man tinka geriausiai. Valgau tai, ką man tą dieną rekomenduoja mano kūnas.
Kartą, atostogaudami užsienyje, kur gyvenome mažame privačiame viešbutyje, iš šeimininko išgirdome klausimą, ko norėsime kitą rytą pusryčiams. Aš jam negalėjau atsakyti! Nes tik ryte pabudusi žinosiu, ko noriu valgyti“, − pasakojo dainininkė.

− Šiandien visai nevartojate mėsos, atsisakėte ir alkoholio. Nebuvo sunku?

Atlikėjos Kristinos Ivanovos gražios figūros ir odos paslaptys

„FotoAlibi“ nuotr.

− Pastebėjau, kad mano jautrus skrandis nepriima mėsos, bet iš pradžių jos ne atsisakiau, o suvalgydavau kur kas mažiau. Bet net ir valgydama jos mažai jaučiau, kad mėsa mane apsunkina, nesijausdavau gerai. Todėl ji po truputį ir dingo iš mano valgiaraščio. Kur kas geriau jaučiuosi valgydama žuvį ar daržoves – lengvesnį maistą.

Šiandien skaičiuoju ketverius metus be mėsos ir visai jos nepasigendu. Čia galiu pasijuokti, kad esu pirmos kraujo grupės, o šios grupės atstovai, pagal rekomendacijas maistui, yra visiški mėsėdžiai. Tai dar vienas pavyzdys, kad teorija ir praktika ne visuomet eina koja kojon. Ar netįsta seilė, kai draugai vasarą kepa šašlykus? Ne! Vasarą pas draugus aš kepu bulves ir jos būna suvalgytos greičiausiai – net mėsos valgytojai negali joms atsispirti, kokios skanios būna (juokiasi).

Kepu žuvį, krevetes. Taip pat labai mėgstu daržovių šašlyką, kurio pirmą kartą paragavau viešėdama Azerbaidžane. Čia puikiai tinka pomidorai, cukinija, baklažanas. Kas valgo, labai skani ir kepta paprika. Alkoholio nevartoju jau trejus metus. Tai buvo mano eksperimentas, norėjau pamatyti, kas bus. O buvo labai gerai! Šiandien galiu pasakyti, kad visiškai jo nenoriu. Daug dirbu, kartais keliuosi paryčiais, miegoti einu labai vėlai. Jei vakarais dar išgerčiau alkoholio, tikrai neturėčiau tiek energijos darbui. Man patinka atsikelti šviežia galva. Pagerėjo ir miego kokybė.

− Ar anksčiau, valgydama viską, turėdavote problemų dėl odos? Kokia jūsų oda dabar?

− Nesakyčiau, kad mano oda pasikeitė kardinaliai, nes ir anksčiau ji nebūdavo problematiška. Tačiau pavieniai spuogeliai, kurie atsirasdavo nuo tam tikro maisto, dabar manęs iš tiesų nekankina – pokyčius tikrai pastebiu. Kalbėdama apie odą visada sakau, kad manosios būklę tikrai pagerina vanduo ir aš tai tikrai pastebiu. Kai išgeriu jo pakankamai, oda yra akivaizdžiai stangresnė, pilnesnė (nėra raukšlelių), neišsausėjusi. Jei pamirštu išgerti užtektinai vandens, ir oda dehidratuoja.

− Ar daug vandens geriate kasdien?

− Vandens stengiuosi gerti nemažai, kontroliuoju save. Pripratau prie vandens, kitus gėrimus esu nustūmusi į šalį, nuo jo geriausiai atsigeriu. Tačiau kalbant apie gėrimus – vandenį, kavą, arbatą, net sriubas – laikausi vienos taisyklės. Po pietų kavos su desertu nebevalgau, man tai – kaip atskiras patiekalas. Mano skrandis, po pietų gavęs kavos ir deserto, tiesiog sustotų. Nieko gero į skrandį įdėtus produktus užpilti skysčiais. Dėl tos pačios priežasties po maisto negeriu ir vandens. Vanduo praskiedžia mūsų skrandžio sultis, tuomet maistas virškinamas ilgiau ir prasideda ne virškinimo, o puvimo procesas. Be to, jei valgau sriubą, nevalgau antrojo patiekalo. Renkuosi arba dvigubą porciją sriubos, arba salotas.

Atlikėjos Kristinos Ivanovos gražios figūros ir odos paslaptys

„FotoAlibi“ nuotr.

− Ar turite įpročių, grožio ritualų, be kurių neinate miegoti ar juos būtinai atliekate ryte?

− Turiu vienintelę jau daug metų puoselėjamą taisyklę – vos grįžusi namo iškart nusivalau makiažą. Visą dieną esu pasidažiusi ir darbe, ir koncertuose, todėl grįžusi noriu leisti savo odai pailsėti nuo kosmetikos. Nesidažau ir savaitgaliais, jei tai leidžia situacija. Kasdien naudoju veido prausiklį, pienelį, veidą valau ir miceliniu vandeniu. Odą stengiuosi nuvalyti labai švariai. Nakčiai ir ryte naudoju kremus veidui, kartais prieš tepdama kremą veidą palepinu ir serumu. Vasarą mėgstu purškiamą vandenį veidui, kurį galima naudoti ir ant makiažo. Išeidama iš namų visada tepu pudros – juk tai dar vienas apsauginis sluoksnis, ypatingai žiemą.

− Dabar populiaru atsisakyti cukraus. Ar mėgstate saldumynus?

− O Dieve, tai skaudi tema! Mano net pravardė yra „Cukrainė“. Neįsivaizduoju gyvenimo be saldumynų! Ir šiandien išėjau iš grožio studijos per lietų tam, kad nusipirkčiau dievišką keksiuką, kaip labai jo norėjau. Valgiau jį ir galvojau, kad nieko geriau pasaulyje nėra. Kai pagalvoju apie morenginį tortą, man darosi silpna. Esu priklausoma nuo saldumynų. Ryte mėgstu gerti kavą be cukraus, bet su šokoladiniu sausainiu. Žinoma, stengiuosi saldumynus valgyti pirmoje dienos pusėje, suvalgau ne visą krūvą, o kelis sausainius, torto gabaliuką ar keksiuką. Jei labai noriu, valgau. Bet nepiktnaudžiauju. Kitur cukraus nevartoju, nededu jo nei į kavą, nei į arbatą, man neskanu.

− Ar esate išbandžiusi kokią nors dietą, ar tiesiog valgote taip, kaip jaučiate?

− Vadinu tai ne dieta, o bandymu. Kartą 11 dienų aš vartojau tik skystą maistą: gėriau kokteilius, sultis, valgiau pertrintas sriubas. Man tiko viskas, ko nereikia kramtyti. Norėjau pamėginti, kaip jausis mano skrandis, kai jam gerokai sumažinamas darbas.
Kokių galiu pateikti išvadų? Kilogramai nekrenta, nes kalorijų kiekį vis tiek gauni tokį patį, bet energijos turėjau kur kas daugiau, buvau darbingesnė.

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai