10 maisto produktų nuostabiai odai

Publikuotas 2017 28 balandžio views 8480

Kiekviena moteris žino, kad spindinti oda – gražiausias papuošalas. Pateikiame sąrašą maisto produktų, kuriuos valgydami vienu metu kovosime su keliomis problemomis: didinsime odos švytėjimą, išlaikysime jos elastingumą bei užkirsime kelią raukšlėms.

 

Alyvuogių aliejus

Nustatyta, kad alyvuogių aliejus yra gausus mononesočiųjų riebalų rūgščių, kurios vaidina svarbų vaidmenį odos senėjimo stabdymo procesuose. Na o šiame aliejuje esantys antioksidantai polifenoliai malšina žalingų laisvųjų radikalų poveikį.

Avižiniai dribsniai

Nesmulkintų avižinių dribsnių košė – geriausias pasirinkimas pusryčiams. Ji ne tik suteiks sotumo jausmą, tačiau avižose esantys angliavandeniai praturtins jūsų odą insulinu ir sureguliuos hormonų androgenų, kurie skatiną riebalų, vėliau odos porose virsiančių spuogais, gamybą. Saldinkite košę vaisiais, venkite cukraus.

10 maisto produktų nuostabiai odai

Kale kopūstai

Kale – vienas geriausių liuteino ir zeaksantino – maistinių medžiagų, sugeriančių ir neutralizuojančių UV spindulių gaminamus laisvuosius radikalus, kurie prasiskverbia net per kremu nuo saulės pateptą odą, šaltinis. Be to, vos sauja neapdorotų kale kopūstų (apie 67 g) suteikia 134 % vitamino C ir 133 % vitamino A dienos normos.

Graikiniai riešutai

Vieninteliai riešutai, kurie turi didelį kiekį omega-3 riebalų rūgščių. Tai ypač aktualu vegetarams ir veganams, kurie atsisako žuvies – vieno gausiausių omega-3 šaltinių. Alfa linoleno, esančio šiose rūgštyse, trūkumas gali išsausinti odą, sukelti egzemą.

Prieskoninės žolelės

Nustatyta, kad reguliariai vartojant keturias ar daugiau prieskoninių žolelių, pavyzdžiui rozmarino, čiobrelio ir kt., rizika susirgti odos vėžiu sumažėja 60 %. Žolelėse esantys antioksidantai sunaikina iš saulės gaunamus laisvuosius radikalus, kol jie dar nespėjo pakenkti mūsų odai.

10 maisto produktų nuostabiai odai

Soja

Sojoje aptinkamai izoflavonai – biologiškai aktyvios medžiagos, unikalūs flavonoidai, savo struktūra panašūs į lytinius hormonus – estrogenus, užtikrinančius moters odos jaunystę. Izoflavonai stabdo kolageno, darančio įtaką odos stangrumui ir atsinaujinimui, irimo procesus. Izoflavanoidų šaltinis – sojų pupelės, tofu ar egzotiškasis tempeh.

Austrės

Ausrtės – geriausias dietinio cinko šaltinis. Šis mineralas skatina odos ląstelių augimą ir funkcionavimą, o taip pat – saugo nuo spuogų atsiradimo.

10 maisto produktų nuostabiai odai

Kiviai

Vienas vidutinio dydžio kivis savyje talpina apie 120 % vitamino C dienos normos. Šis vitaminas stimuliuoja kolageno, kuris palaiko odą stangrią ir neleidžia atsirasti raukšlelėms, sintezę.

Moliūgas

Virtas moliūgas yra vienas iš gausiausių beta karotino šaltinių. Kūnas paverčia beta karotiną į vitaminą A, kuris yra svarbus odos ląstelių augimui, padeda palaikyti odą lygią ir švytinčią.

Saulėgrąžų sėklos

Šios sėklos – vitamino E šaltinis. Saulėgrąžų dėka jus rečiau vargins spuogai, mat yra manoma, jog vitaminas E didina imuninės sistemos funkciją, padedančią kovoti su odos uždegiminiais procesais.

 

Morkos

Morka – daržovė, suteiksianti jūsų odai natūralaus švytėjimo. Įrodyta, kad žmonių, kurie valgo daug karotenoidų turinčių vaisių ir daržovių, oda pasižymi natūraliu gelsvumu, kas sukuria sveikumo įspūdį.

Nepamirškime, kad tai, ką mes valgome, glaudžiai susiję su organizmo hormoninės sistemos veikla, o būtent ji daro įtaką spuogų atsiradimui, didina arba mažina odos uždegimus, lemia odos senėjimą. Skanaus!

 

Super-salotos tobulai odai

5 kale kopūsto lapai

Sauja savo mėgstamų salotų lapų

100 g tofu sūrio

2 pomidorai

1 agurkas (taip pat tiks avokadas, cukinija ar kitos daržovės)

1 morka

2 v. š. tyro alyvuogių aliejaus

1 v. š. citrinos sulčių

1 a. š. medaus

Pusė saujos graikinių riešutų

Pusė saujos saulėgražų sėklų

Žiupsnelis druskos

Žiupsnelis prieskoninių žolelių

 

Daržoves ir salotas nuplaukite, nusausinkite. Kale kopūsto lapus nupjaukite nuo stambaus koto, susmulkinkite ir lengvai sutrinkite su druska, medumi, citrinos sultimis ir prieskoninėmis žolelėmis. Pridėkite susmulkintus salotų lapus, pomidorus ir agurkus. Nuskuskite morką ir ją susmulkinkite tarka arba galite naudoti skustuku plonai supjaustytas morkos drožles. Įdėkite kubeliais supjaustytą tofu sūrį. Pridėkite graikinių riešutų ir saulėgražų sėklų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, viską išmaišykite ir mėgaukitės.

 

 

Kokia tavo nuomonė?


Paskutiniai straipsniai